Werken in het buitenland

Taal

Je taalvaardigheden zullen verbeteren en misschien leer je er wel een heel nieuwe taal bij!

Sociaal

Ook je social skils zullen op de proef gesteld worden. Je zal in een nieuwe omgeving je draai moeten gaan vinden en buiten je comfort zone treden.

Bewustzijn

Je zal je veel meer bewust worden van bijvoorbeeld andere culturen en gebruiken.

Aanpassen

Doordat alles nieuw voor je zal zijn, zal je aanpassingsvermogen verbeteren.

Flexibiliteit

Niet alles zal altijd gaan zoals je gepland had. Plannen wijzigen en je zal hier in mee moeten leren gaan.

Zelfstandigheid

Als je alleen gaat verhuizen naar een anderland zal alles op jou neer komen waardoor je een stuk zelfstandiger zal worden.

Waarom gaan mensen in het buitenland werken?

We vroegen onze kandidaten wat hun beweegredenen waren om voor langere of kortere periode in het buitenland te gaan werken. 

Op zoek naar avontuur

Dit is wel de grootste reden waarom mensen naar het buitenland vertrokken. Even wat anders, het nieuwe onbekende ontdekken. 

Je roots ontdekken

Een flink aantal kandidaten solliciteerde voor een baan in het land van herkomst van 1 of beide ouders. Hierdoor kregen ze de kans om dit land over een langere periode te leren kennen en toch nog wat te verdienen. Dan blijkt toch dat het leven er heel anders is als er even op vakantie gaan.

persoonlijke groei

Eerlijk is eerlijk, helemaal alleen naar het buitenland vertrekken is natuurlijk een grote stap en je zal flink buiten je comfort zone gaan. Dit is voor sommige de reden om te vertrekken. Je zal veel sterker terug komen en dingen leren die je nooit gedacht zou hebben.